Milka ürünleri artık Rewe'de yer almayacak

Milka ürünleri artık Rewe'de yer almayacak

Üretici Mondelez ile Rewe Group arasında bir süredir fiyat anlaşmazlığı yaşanıyor. Mondelez'in ürünleri için daha yüksek fiyatlar talep ettiği ve Rewe'nin bunu reddettiği belirtiliyor. Milka artık Rewe'de yer almayabilir...

Milka markalı çikolata severler yakında Rewe'de boş raflarla karşılaşabilir.

Üretici Mondelez ile Rewe Group arasında bir süredir fiyat anlaşmazlığı yaşanıyor.

Durum hala çözüme kavuşturulamadı ve bu da ürünlerin süpermarket zincirinin raflarında giderek daha az bulunacağı anlamına geliyor.

Mondelez'in ürünleri için daha yüksek fiyatlar talep ettiği ve Rewe'nin bunu reddettiği belirtiliyor. Sonuç olarak, ABD'li üretici şu anda süpermarket zincirine herhangi bir mal tedarik etmiyor. Bu da özellikle popüler markalarda darboğazlara yol açıyor.

KAKAO FİYATLARI ARTTI

Fiyat tartışmasının arka planında hammadde kakao fiyatlarındaki artış olduğu söyleniyor. Paskalya'dan kısa bir süre önce, yetiştirme bölgelerindeki kötü hasat ve ürün başarısızlıkları nedeniyle fiyatlar aniden yükseldi. Federal İstatistik Ofisi'ne göre, kakao çekirdeği ithalat fiyatları yüzde 73,4 oranında artarak Ocak 2024'te geçen yılın aynı ayındaki seviyeyi aştı. Kakao kütlesi ve kakao yağı ithalatı o ay bir önceki yıla göre yüzde 49,4 daha pahalıydı.

Wiesbaden istatistikçileri, “Kakao ithalatındaki yüksek fiyat artışlarının Almanya'da üretilen çikolatanın üretici fiyatlarını da etkilemesi muhtemeldir” sonucuna vardı. Şubat 2024'te çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları için üretici fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,8 gibi ortalamanın üzerinde bir oranda arttı. Genel olarak, küresel talep şu anda arzdan daha yüksek.

ARTI49

HABERE YORUM KAT